2017-03-23: Vår danska leverantör Furnipart ligger inte på latsidan gällande produktlanseringar. I dagarna släpptes en ny serie av profilhandtag, Edge Straight. Ett mycket passande namn tycker vi! Edge betyder kant på engelska. Och straight betyder ju rakt. Det är precis vad det är, ett rakt handtag som monteras på kanten av kökslådor! Nu ska vi inte driva för mycket med namnet. Hela Edge-serien består av snygga handtag som piffar upp de flesta kök.

Danskt företag, australiensisk designer

Serien består av tre olika storlekar som finns i sju olika ytskikt. Det ska därmed inte vara några problem att hitta en modell som passar just din smak.
Bakom handtaget står Adam Laws, en australiensisk designer som danska Furnipart flitigt använder för formgivning av beslag.

Profilhandtag i borstad antracit och antik brons

Furnipart har tagit fram ett par nya intressanta ytskikt, bland annat borstad antracit och antik brons. Det är tur att vi har bilder att visa då det är svårt att beskriva med ord hur dessa material verkligen ser ut. Men vi gör ett försök och börjar med antracit.

Namnet antracit kommer från det material smedjor använder som bränsle till sin eld. Färgen på antracit kan närmast beskrivas som en mycket mörk grå färg. Så Edge Straight – borstad antracit, är ett mörkgrått handtag.

Den andra färgen är vad Furnipart kallar för antik brons. Det är om möjligt ännu svårare att förklara. Lättast är att tänka på en korsning av svart och brunt.

Båda materialen har något gemensamt. De är snygga! Vad vi hört från Furnipart så är det just dessa två material som hittills fått mest uppmärksamhet och intresse från kunderna.

Fler profilhandtag i koppar och mässing

Hela Edge Straight-serien, förutom krom, har en borstad yta. Det tycker vi är kul då nästan alla andra handtag med samma material är polerade och blanka.
Vi är också glada att äntligen se koppar och mässing som profilhandtag. De har funnits som vanliga handtag men det är först nu vi ser dem som profilhandtag.

Samtliga varianter av Edge Straight

Sugen på andra profilhandtag? Här finns hela sortimentet av profilhandtag.