Ska du sätta upp krokar på väggen i badrummet eller i köket? Det är inte svårt att borra i kakel, men det är viktigt att ha rätt verktyg och göra rätt från början. Tänk också på att det i badrum kan vara bättre att köpa så kallade borrfria beslag som man fäster med lim och därmed inte behöver göra hål i fuktspärren.

Följande utrustning behövs:

En kakelborr med rätt dimension för dina skruvar Borrmaskin Maskeringstejp Silikon Blyertspenna

Så här ska du borra i kakel:

- Märk ut på väggen var hålet ska borras. Fäst sedan maskeringstejp  över markeringen som ett x. Tejpen gör att borren inte glider runt på kaklet. - Se till att borrmaskinen är inställd på vanlig borrning, inte hammarborrning vilket kan knäcka kaklet. - Montera keramikborren i borrmaskinen. Borra försiktigt tills du kommer igenom kakelytan och fortsätt sedan tills hålet är färdigborrat. - Sug ut borresterna med dammsugare. - Fyll hålet med tätande silikon. Det fungerar som fuktspärr och hindrar vatten från att tränga in bakom kaklet. - När silikonet är på plats, pressa direkt in skruvplugg i hålet. Skruva sedan fast kroken eller beslaget. Klart.

Alla våra olika krokar

I Allabeslags sortiment finns klassiska krokar med skruv såväl som moderna borrfria krokar som limmas upp. Här hittar du samtliga våra krokar