Aspa Verkstad – handgjorda beslag

Aspa Verkstad i Östergötland grundades 2013 med visionen att skapa unika handtag, knoppar och beslag och hålla liv i hantverkstraditionerna. Inspirationen hämtas från den östgötska naturen och kulturarvet.

Aspa Verkstads verksamhet drivs i mindre skala. All tillverkning sker för hand med mycket hög kvalitet i hantverk och materialval. Sortimentet utgörs idag av Qvarnshammar som är en serie handsmidda krokar, handtag och knoppar samt handtaget Bersbo i massiv koppar.

Designen bakom de handsmidda beslagen är hämtad från gamla gårdsmiljöer i trakterna kring Motala och vänder sig till den som vill skapa en mer rustik och lantlig känsla i till exempel köket. Det kan tilläggas att Qvarnshammar tidigare var ett livskraftigt järnbruk utanför Motala med tillverkning av bland annat beslag och andra järnprodukter. Bruket är nedlagt sedan länge, men namnet lever nu vidare genom beslagen.

Handtaget Bersbo är tillverkad i solid koppar som får mycket vacker patina med tiden och passar för både skåpsluckor och lådor. Även här finns det en geografisk anknytning. Bersbo är ett gruvsamhälle i Östergötland som var känt för sin kopparbrytning från 1500-talet och fram till tidigt 1900-tal.

Aspa Verkstad designar handtag, knoppar och krokar på uppdrag av företag och privatpersoner och kan hjälpa till med att ta fram personligt designade beslag.

Allabeslag är exklusiv återförsäljare för Aspa Verkstad i Sverige.