2018-02-26: Beslag i mässing har varit populära en tid. Men oftast som klassiska modeller och i traditionella köksmiljöer. Nu lanserar Beslag Design en mässingserie i modern tappning, Helix i mässing. Helix är ett annorlunda beslag. Den har en glättrad yta som påminner om gamla tiders HiFi-förstärkare. Ytan är inte bara intressant som designelement, den gör knoppen och handtagen greppvänliga.

"Känslan av ruffiga industriloft från 80-talets New York"

Allabeslag frågade Beslag Design var designidéerna kring Helix kommer ifrån. - Äldre HiFi-förstärkare och känslan av ruffiga New York loft! Tänk dig filmerna där en stor industrihiss går rätt in i en lägenhet som tidigare hushöll en fabrik. I hörnan av "lägenheten" står elgitarrer och HiFi-utrustning. Det är svårt att riktigt beskriva känslan i ord men vi ville ta fram en serie handtag och knoppar som känns ruffigt New York och tidigt 80-tal. Därifrån kommer lite av formspråket. Vi sneglade mycket på äldre förstärkare till elgitarrer. Jag tycker vi lyckats riktigt bra, säger Pär Winberg, sälj & marknadschef på Beslag Design. - Helix och Pitch lanserades först i brons, svart och rostfritt. Vi märkte att kunderna gillade designen. Mässing har tidigare använts flitigt som beslag men var helt "ute" i flera år. Plösligt hände något och mässing blev åter populärt. Det kändes kul att prova Helix moderna formspråk även i mässing. En mix av det klassiska och det moderna, fortsätter Pär.

Helix mässing både som knopp och handtag

Helix finns i fyra olika modeller av handtag och en knopp. Handtagen kan köpas i cc 128 mm eller cc 224 mm. De kan fås med eller utan en täckbricka. Täckbrickan ger ett helt nytt utseende på handtaget men fyller också en praktisk funktion. Många vill byta handtag på existerande möbler. Tack vare täckbrickan kan befintliga hål döljas utan att det behövs spackling och omlackering. Det sparar både tid och pengar!