2017-04-19: Kanske har du missat våra porslinsknoppar från Anne Black? Eller så har du sett dem, redan köpt dem och förälskat dig i pastellfärgerna och de vackra runda formerna. Vilken kategori du än tillhör så vill vi ändå berätta lite mer om Anne Blacks produkter. Anne Black är ett företag, varumärke och person som tillverkar produkter i porslin och keramik. Det är inte bara knoppar och krokar utan även vaser, tallrikar, fat och annat. Men hos oss kan du köpa hennes knoppar och krokar.

Fyra serier, men massa olika färger och former

Anne Black har fyra olika serier av knoppar och krokar, Plain, Matt, Flower och Dot. Plain och Matt finns i flera kulörer och fyra olika storlekar. De två största lämpar sig främst som krok. De två mindre storlekarna, small och medium kan användas både som krok eller som knopp. Flower och Dot kommer i två storlekar, small och medium. Båda storlekarna går att kombinera som knopp eller krok.

Anne Black – en av våra många danska leverantörer

Lustigt det där med Danmark och design. Allabeslag var på en mässa i Stockholm och talade med en dansk tillverkare av krokar (Collect Furniture, finns snart också i sortimentet). Vi nämnde att det är mycket danska företag på denna mässa som huserar i Stockholms största mässlokaler. Ägaren till Collect Furniture skrattade och sa att denna mässa anses vara den största danska designmässan som Danmark har. Sen att den råkar vara belägen i Stockholm, det spelar inte så stor roll. Samma sak gäller med vårt sortiment av handtag och knoppar. Vi är ett svenskt företag men majoriteten av våra designbeslag kommer från just Danmark. Vi har Furnipart, Vonsild och så även Anne Black.

Handgjorda i egen fabrik

Lite mer rolig fakta om Anne Black. Alla knoppar och krokar är handgjorda. Anne Black är delägare i en fabrik i Vietnam där samtliga deras produkter tillverkas. Lite häftigt att Anne Black har kontroll på sin produkt från tillverkning fram till återförsäljarledet. Anne Blacks hela sortiment av knoppar och krokar finns att köpa här.